Без тежки джипове, висока скорост и каране през нощта за младите шофьори

Научихме, че нов проектозакон има за цел да намали броя на загиналите по пътищата на Европейския съюз. По техни данни над 20 000 души всяка година губят живота си по пътищата на страните в Европа. Целта е до 2050г. това число да се сведе до 0, като за целта ще се въведат правила за новите шофьори.

без шофиране през нощта за новите водачи

Новите водачи на МПС няма да могат да шофират след 0.00ч. през нощта, както и преди 6 часа сутринта. Това решение е свързано с хората, които сядат да карат под въздействието на алкохол. Смята се, че по този начин ще се прекъсне тази порочна практика. Далеч това не е единствената забрана за новите притежатели на СУМПС. Начинаещите водачи няма да могат да управляват автомобили с маса на 1.8 тона, т.е. младите водачи няма да могат да се качват на тежки джипове.

Друга забрана, която вероятно ще влезе в сила е ограничение на скоростта. Например от 1 Януари в Германия новите водачи ще получават категория B+. С нея те няма да могат да карат през нощта, няма да могат да шофират тежки автомобили и няма да могат да надвишават 110 км/ч. Информацията, предоставена от inside-digital.de предизвика сериозна полемика. Въпреки това промените се очаква да се въведат.

От 1ви Януари новите правила ще бъдат прилагани само в Германия, но се очаква те да бъдат приети и стандартизирани за цялата общност в ЕС. Въпреки, че някои държави ще се забавят с въвеждането на тези нови правила, някои от тях се очакват още догодина да въведат и приемат новите европейски директиви за новите кандидат-водачи.

Още новини може да откриете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *