Топ 5 японски автомобили, които не се сменят

В България японските автомобили се радват на голям интерес. Хората ги предпочитат, заради своята качествена сглобка и дуракоустойчивост. Има няколко японски машини, които се открояват от останалите и собствениците им трудно биха ги сменили:

1. Toyota RAV4

Toyota-RAV4-III-facelift-2010
Toyota-RAV4-III-facelift-2010

Ще обърнем внимание на по-новата RAV4, а именно фейслифта след 2010г. RAV4 започва да се произвежда от 1994 години. Първият модел беше по-скоро насочен към офроуд преживяванията и почивките на открито. Днес „равчето“ макар, че е запазило своята проходимост, се е превърнала по-скоро в „кола за всичко“. И тази „кола за всичко“ е безпроблемна, ако е редовно обслужвана с подходящо масло.

2. Honda CR-V

Honda-CR-V-2017
Honda-CR-V-2017

Тук ще засегнем още един доста известен японски SUV. С всяко следващо поколение на Honda CR-V нещо беше преработвано и усъвършенствано, докато не стигнем до 5тата генерация на автомобила от 2017 година. Със своята 22 годишна история зад гърба си няма как това поколение на компактния кросоувър да не влезе в тази класация.

3. Mazda 3

mazda-3-2
mazda-3-2

Mazda 3 започва да се произвежда през 2003 година. Тук говорим за втората генерация на модела. Предимството на Mazda 3 винаги е било, че имат огромно разнообразие от двигатели и оборудване, което ще задоволи почти всяко изисване. Рестайлингът на модела е още по-усъвършенстван, но не е много познат на българската публика.

4. Nissan X-Trail

Nissan-X-Trail-Facelift-2017
Nissan-X-Trail-Facelift-2017

Макар, че към днешна дата X-Trail много прилича на Qashqai, предимствата на X-са са всеизвестни. Nissan X-Trail радва феновете на офроуда и компактните SUV-ове от 2000 година. Бихме препоръчали да се огледате за модел след 2017 година, заради изчистването на детските болести от модела.

5. Toyota Camry XV30

Toyota-Camry
Toyota-Camry

Струва си да потърсите Toyota Camry в корпуса на XV30. Често петото поколение се предлага с 2.4 литров двигател, който е доста известен с своята надеждност. Внимание би следвало да отделим и на трансмисиите – както механичната, така и автоматичната са безпроблемни, стига да са обслужвани навреме с качествено масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *