Форд за почти четвърт милион долара

Всеки си е мечтал да има суперкола. Има няколко емблематични модела в света на моторния спорт, чието изричане те пълнят мозъка с ендорфини. Един от тях е модел на Форд – Ford GT.

Форд 2020 Ford GT Heritage Edition inspired by the GT40 MK II’s 1966 Daytona 24 Hour Continental race victory

Годината е 1966. Екипът на Карол Шелби със своя Ford GT40 детронира дългогодишния лидер в лицето на ферари с първата от серия удивителни победи в състезание по издръжливост „24 часа на Дайтона“. През 2020 година Форд пуснаха Heritage Edition модел в чест на историческата си победа от 1966. Визията на модела препраща към състезателната версия, с която те печелят първата си победа на Дайтона. 3.5 литров битурбо двигател, 660 к.с., задно предаване, 7 степенна автоматична скоростна кутия и ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди. Това получаваш за стартовата сума от 500 000 $. Наистина една от мечтите на 4 колела за доста мъже. Очевидно обаче не всеки, който може да си позволи такава кола, може да си позвол лукса да я кара и поддържа. Натъкнахме се на странна обява в един американски сайт за продажба на автомобили.
Това по-долу е точно модификация Heritage Edition на Форд от миналата година.

Или това, което е останало от него след пожар. Не е ясна причината за пожара – дали е от злоумишлени действия на трети лица или от погрешна експлоатация. Но това, което е останало от суперавтомобила е красноречиво. Очевидно само нещата, които не са могли да изгорят, като и те са претърпели значителни щети.

Собственикът обаче е заявил цена от 239 790 $. Не знаем как е изчислена тази стойност, но според нас са забравили десетичната запетая някъде в тази сума. Наддаването за автомобила все още не е започнало, а и не виждаме как ще започне, понеже тези отломки едва ли струват и 100 пъти по-ниска стойност. Все пак ни развеселиха деня и ни накараха да си припомним, че по света има немалко луди хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *