Автомобилен двигател без масло – последици

Смяната на маслото може да изчака още няколко месеца, нали? В края на краищата бензинът или дизела захранват колата и това е основното нещо, което е нужно, за да стигнем от точка А до точка Б.

Грешно! Без масло двигателят на автомобила ще се превърне в един препечен, пушещ, разрушен тост. И двигателите са много по-скъпи за замяна, отколкото това пренебрегвано парче хляб – моторното масло.

Маслото прави няколко жизненоважни неща и без него този двигател ще умре при силна, тъжна и потенциално запушваща смърт. То смазва компонентите на двигателя, така че да не се раздробяват помежду си, почиства и поддържа двигателя охладен.

Автомобилното предаване „Пета предавка“ изцеди маслото на автомобил, за да покаже какво се случва, когато няма смазване. Резултатът е, че много бързо агрегатът става изключително шумен, прегрява и спира работа. Тъжната смърт е в името на образованието на хората за значението на моторното масло, тъй като по това време „Пета предавка“ са изчислила, че 25 автомобила на ден в Обединеното кралство са били разрушени поради това, че собствениците игнорират нуждата от смяна на масло.

Така че, точно както не пренебрегвате предупредителна светлина за гориво, не пренебрегвайте нуждата от масло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *