Нови преносими камери на КАТ са вече на пътя

Репортаж на bTV предаде, че вече са в експлоатация 28 преносими камери за скорост. Новите технологии при тях позволяват заснемането на до трима нарушителя едновременно. До този момент повечето снимки от камери с повече от едно МПС бяха невалидни, поради невъзможност за доказване кой е бил с превишена скорост, сподели Росен Рапчев, началник сектор „Контрол на пътното движение“ към Главна дирекция „Национална полиция“. Миналата година е имало огромен брой заснети нарушения от мобилни и стационарни камери и близо 97000 са били невалидни, поради този факт.

Новите камери са с дълъг период на работа – над 5 часа и могат да бъдат монтирани навсякъде по пътя, независимо от атмосферните условия. Разпознават български и чуждестранни номера, работят в няколко ленти едновременно и снимат едновременно 2 или 3 нарушителя. При приключена работа с преносимата камера, тя изпраща събраните данни чрез инсталирана в нея сим карта, което ще анулира възможността за манипулации.

Полицията уверява, че антирадарите няма да засичат новите камери. Вече не е нужно и наличието на уведомлителен знак.

One Reply to “Нови преносими камери на КАТ са вече на пътя”

  1. С новите камери катаджиите стават все по-изобретателни, а и липсата вече на задължение да поставят знак, че се снима, допълнително улеснява хранилките на родната милиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *