Съвети за безопасно шофиране в жегите през лятото

Шофирането през летните горещини може да повлияе на автомобила ви, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите проблеми.

Значението на поддръжката на автомобила

Знаете, че екстремният студ може да повлияе върху вашата кола, но знаехте ли, че и жегите оказват влияние? С настъпване на лятото е важно да се подготвите за предстоящото горещо време, за да осигурите на себе си и семейството Ви безопасно пътуване.

Проверете течностите на автомобила

Можете да си спестите много неприятности през горещите месеци, като проверявате и наблюдавате течностите на колата си, включващи антифриз, моторно масло, трансмисионно масло, спирачна течност и течност за чистачки.

Проверка и смяна на акумулатор

Ако колата Ви има стар акумулатор, високите летни температури може да предизвикат проблеми. За да избегнете скъпи ремонтни услуги, както и скъпата пътна помощ, обмислете покупката на нов акумулатор.

Следете налягането на гумите си

Добра идея е да проверявате налягането на гумите си всеки път, когато посетите бензиностанцията или, ако притежавате манометър, можете да направите това у дома. По-новите автомобили разполагат със системи за контрол на налягането, защото е много важно да бъде в нормите, препоръчани от производителя.

Поддържайте хладно в автомобила си

Наличието на подходящо количество и вид охлаждаща течност за вашия двигател е от съществено значение. Преди жегите да настъпят, уверете се, че климатичната система работи правилно. Ако вашето превозно средство има въздушен филтър купе, проверете го и го сменете, ако е необходимо, за да извлечете максимума от вашата охладителна система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *