Shell обяснява как да изберете правилното моторно масло за вашата кола тази зима

Зимата е време от годината, в което трябва да сте сигурни, че колата ви е в топ състояние, но добрата поддръжка на двигателя е от жизненоважно значение през цялата година. Въпреки това, повечето от нас просто искат нашите коли да работят, за да можем да влезем и да отидем където пожелаем. Част от основната поддръжка е избора на правилното масло и достатъчното му количество, за да може двигателят да работи с оптимална ефективност.

Това е още по-критично, ако сте в доста по-екстремна среда от традиционно хубавите брегове на Великобритания. Някъде като Швейцария например, където температурите са по-ниски и има много сняг и лед в изобилие.

Каква по-добро местоположение, след това да изпробвате мощта на съвременните горива и масла от снежния покрив на Сеелисбург, недалеч от Люцерн. Извисявайки се високо в планината, това е идеалното място да видите какво прави Shell с неговата широка гама от горива и масла, за да се движат всички различни автомобили.

Д-р Лач, лидер на проекта за разработка на смазочни материали на Shell Motorsport, имаше желание да подчертае значението на маслото, особено на синтетичното масло.

„Ще видите номерата на всички наши продукти, които се отнасят до вискозитета“, обясни той. „Първото число (например Shell Helix Ultra 5W-40), което виждате на бутилката, ви информира за вискозитета на маслото в студени условия, както днес. Колкото по-нисък е W, толкова по-добре ще е студената температура на маслото или ефективността при студен старт. “

„Това е важно при сурови условия в ден като днес, защото когато стартирате двигателя, искате маслото да бъде възможно най-течно, така че да достига до всички части на двигателя, които трябва да бъдат защитени. Когато завъртите ключа, не искате двигателят да се върти с малко или никакво масло върху движещите се части. Така че, с масло с нисък вискозитет, ще можете да смазвате тези движещи се части много по-бързо.“

Д-р Лач след това изрази убеждението си, че тяхната гама от напълно синтетични масла Shell Helix е била в състояние да изпълнява в неблагоприятни условия много по-добре от конкурентните продукти. Тази напълно синтетична формулировка предлага максимална защита в много горещи и изключително студени климати и тежки условия на шофиране, като например ледените писти. Всичко това зависи от химическия състав на синтетичните смазочни материали.

Едно свежо масло на рафта в магазина изглежда като другите и разликите в качеството са трудно забележими. Въпреки това, въз основа на тестовите проби, които д-р Лач показа деградацията на нискокачествените масла е много по-бърза дори и след малка употреба. Заедно с екстремния студ, въздействието на прекалено много топлина върху масла от по-нисък клас води до видимо обезцветяване.

One Reply to “Shell обяснява как да изберете правилното моторно масло за вашата кола тази зима”

  1. Маслата Шел не са лоши, но са им високи цените на които ги продават по бензиностанциите. Реално онлайн може да си поръчаме по-добри масла за тези пари, но пък май го няма риска да са менте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *